در این آموزش سعی داریم برای شروع بهتر و سریع تر شما برای راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای، اطلاعات مفیدی را که حاصل تجربه عملی در این رشته است را در اختیار شما همراهان گرامی وب سایت وودیانو قرار دهیم، تا بتوانید با استفاده از این اصول تجربه شده و فنی، سریع تر و دقیق تر  به مرحله راه اندازی یک کارگاه نجاری برسید. برای نوشتن این مطلب از تجربه ۲۰ ساله اساتید این رشته و تخصص کارشناسان رشته صنایع چوب و کاغذ و مهندسی سازه های چوبی استفاده شده است

راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

در این مطلب سعی کردیم با تلفیق تجربه و علم دانشگاهی این رشته، مقایسه و شرحی نسبتا کامل را در اختیار شما قرار دهیم. ما در وودیانو، در طی این سال ها، با فعالیت در زمینه های مختلف هنرهای چوبی و کسب تجربه در ساخت انواع سازه های چوبی، به نکاتی ارزشمند در این زمینه دست یافته ایم که قرار است ماحصل این تجربیات را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم؛ از جمله این نکات ارزشمند می توان به اصول راه اندازی کارگاه نجاری، اصول نگهداری و کار با چوب، اصول برشکاری، اتصال زنی و مونتاژ، شناخت گونه های چوبی به همراه کاربرد و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و ابزار مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه نجاری اشاره کرد.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

آنچه در این مطلب آموزشی به آن می پردازیم شامل موارد زیر است:

* آشنایی با تاریخچه استفاده از چوب

* آشنایی با خواص و ویژگی های چوب

* راه های یادگیری اصول نجاری:

      ۱- کارآموزی بدون دستمزد، در کارگاه های خصوصی

      ۲- کارکردن تمام وقت با حقوق در کارگاه های خصوصی

      ۳- کلاس های کوتاه مدت دولتی و سازمانی

      ۴- هنرستان های فنی و حرفه ای و دانشگاه های دولتی و آزاد

      ۵- کلاس های کوتاه مدت و بلند مدت خصوصی

* راه اندازی کارگاه نجاری خانگی

      ۱- فضای مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه نجاری خانگی

      ۲- ایمنی و بهداشت در کارگاه نجاری خانگی

      ۳- ابزارهای ضروری برای راه اندازی کارگاه نجاری خانگی

      ۴- برق کشی استاندارد در کارگاه نجاری خانگی

* آموزش نجاری برای بانوان

* راه اندازی کارگاه نجاری حرفه ای

      ۱- فضای مورد نیاز برای کارگاه نجاری

      ۲- ابزارها و ماشین آلات ضروری برای تجهیز کارگاه نجاری حرفه ای

      ۳- ایمنی و بهداشت در کارگاه نجاری حرفه ای

      ۴- اصول برق کشی سه فاز و یک فاز در کارگاه نجاری حرفه ای

* لیست ابزارها و ماشین آلات مورد استفاده در کارگاه نجاری

* انواع متریال مورد استفاده در کارگاه نجاری

* انواع چوب

* معایب و آفات چوب

* ضرورت طراحی قبل از شروع ساخت پروژه

 

راه اندازی کارگاه نجاری: آشنایی با تاریخچه استفاده از چوب

کار با چوب در زندگی بشر قدمت زیادی دارد و از گذشته تا امروز جز پرکاربردترین متریال مورد استفاده بوده است. در طول قرن های گذشته، از چوب در هنرهای مختلف و سازه های متنوع استفاده شده است و کاربرد بالایی داشته است و می توان گفت که از پر مصرف ترین مواد مورد استفاده بشر بوده است. جالب است بدانید که استفاده از چوب و کاربرد آن به عنوان یک ماده موثر در زندگی بشر، به بیش از ۱۰۰۰۰ سال پیش باز می گردد.

حتما ببینید: چوب چیست ؟ خواص، ویژگی ها و ساختار فیزیکی و شیمیایی چوب 

 


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن ابزارآلات این رشته، کاربرد چوب هم بسیار گسترده تر شده است.در طی این سال ها صنایع تبدیل فیزیکی و شیمیایی چوب بسیار پیشرفت کرده اند و هم راستا با این موضوع با صنعتی شدن جنگل ها و رعایت و اجرای اصول جنگل داری صنعتی در کشور های پیشرو، چوب مرغوبتری در دسترس فعالان این صنعت قرار گرفته است.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

راه اندازی کارگاه نجاری: آشنایی با خواص و ویژگی های چوب

در این مرحله، برای اینکه راه اندازی کارگاه نجاری را اصولی تر دنبال کنیم و به پیشرفت یادگیری خودمان سرعت  ببخشیم، کسب اطلاعات اولیه در مورد ماهیت چوب ضروری به نظر می رسد. باید بدانیم که در هنگام کار با چوب در واقع با یک موجود زنده روبرو هستیم و لازم است کمی درباره ساختار آن و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن اطلاعات داشته باشیم تا در طول کار با چوب دچار مشکل نشویم. دانستن و استفاده از این اطلاعات در هنگام کار با چوب در مرحله برشکاری و رنده کاری و مونتاژ و … نه تنها خطرات احتمالی را برای ما به حداقل می رساند بلکه کیفت نهایی محصول تولید شده را نیز بالا می برد.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

چوب ماده ای جامد و اغلب با وزن مخصوص زیر یک گرم بر سانتی متر مکعب (۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب) می باشد. البته استثناتی هم وجود دارد و اندک گونه های چوبی هم هستند که وزن مخصوص یک و بالای یک گرم بر سانتی متر مکعب دارند که اگر در درون آب قرار گیرند در آن فرو خواهند رفت.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

همچنین چوب، متخلخل و فیبری شکل است. به این معنی که در بین اجزای تشکیل دهنده بافت چوب، فضاهای خالی وجود دارد که در بعضی از گونه ها می توان این فضای خالی را با چشم غیر مسلح هم مشاهده کرد. میزان تخلخل چوب یکی از خصوصیات منحصر به فرد گونه های چوبی است که از جمله روش های شناسایی انواع گونه های مختلف محسوب می شود. همچنین این تفاوت تخلخل، یعنی اختلاف در میزان فضای خالی در چوب های مختلف، در حین کار کردن و انجام برشکاری و رنده کردن تجربه های جالب و تفاوت های معنی داری را به وجود می آورد. این موضوع در استفاده یا عدم استفاده از انواع مختلف چوب برای مصارف گوناگون بسیار تعیین کننده است.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای
راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای                           

چوب دارای ساختمان سلولی سازمان یافته و هرسو نایکسان است. هرسو نایکسان به این معناست که شکل و جهت قرار گیری اجزاء تشکیل دهنده بافت چوبی در جهات مختلف متفاوت است. این تفاوت باعث ایجاد خصوصیات غیر یکنواخت در جهات مختلف چوب می شود. با برش دادن چوب در جهات مماسی،شعاعی یا عرضی، شاهد ایجاد نقوش مختلف و مقاومت های متفاوتی خواهیم بود.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای
راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

از جمله ویژگی های متفاوت خروج رطوبت از چوب در جهت طولی بسیار بیشتر از جهت مماسی یا شعاعی است که این مورد در گونه های مختلف نیز متفاوت است و در روش و سرعت خشک کردن انواع چوب ها تاثیر زیادی دارد. این ویژگی در مرحله خشک کردن چوب در کارگاه نجاری باید مورد توجه قرار گیرد.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

 

چوب ماده ای ناهمگن است به این معنا که از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هرکدام اندازه، جنس، ماهیت و جهت قرار گیری متفاوتی دارند، که نتیجه چگونگی رشد درخت و تاثیرات محیطی بر روی آن می باشد. چوب از سلول هایی مانند اشعه چوبی یا پارانشیم یا در اصطلاح پر مگس، فیبر، آوند، تراکئید تشکیل شده است که هر کدام دارای شکل و ابعاد متفاوتی در فصول مختلف رویشی گیاه  هستند و  هر یک از این اجزا در چوب های سوزنی برگان و پهن برگان به میزان متفاوتی وجود دارند.


راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای

از دیدگاه گیاه شناسی، چوب عبارت است از مجموعه ای از بافت های ثانویه لیگنینی شده گیاهان آوندی، که در بین مغز و لایه زاینده ی (کامبیوم)  شاخه ها، ساقه ها و ریشه وجود دارد. به این شکل که لایه زاینده (کامبیوم)  در زیر پوست درخت وجود دارد از قسمت داخل یعنی به سمت مرکز تنه درخت بافت چوبی ایجاد می کند و از قسمت بیرونی، پوست تولید می کند. لایه زاینده این روند را در فصول مختلف رویش گیاه به میزان متفاوتی انجام می دهد و باعث رشد درخت می شود.


اخبار نجاری و نساجی   ,کارگاه ,نجاری ,های ,اندازی ,راه ,    ,کارگاه نجاری ,اندازی کارگاه ,راه اندازی ,نجاری خانگی ,اندازی کارگاه نجاری ,کارگاه نجاری خانگی ,ایراه اندازی کارگاه ,کارگاه نجاری آشناییمنبع

مبلمان اداری

پارچه سوزنی

صنعت نساجی و نجاری کشور

ماشین الات نجاری

تشک طبی رویال

تبلیغات گوگل چیست؟ روش ثبت تبلیغات در گوگل با گوگل ادوردز (Google AdWords)

سئو سایت چیست؟ تاثیر سئو و بهینه سازی در افزایش رتبه سایت

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

طرفداران احمدی نژاد معرفی کالا قطعات لودر کاترپیلار اینجا هرچی بخوای هست فلزیاب طهران کاوش خرید و فروش سیگار الکتریکی ارزان کده بررسی قطعات گوشی طراحی سایت و عمده فروشی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی | دکتر شریف نجفی